nathaliecarlsson.blogg.se

Glöm dina bekymmer imorgon kommer nya

Torsdag.

Publicerad 2013-02-21 17:34:00 i Allmänt

Jaha, då är det dags för SKÄRPNING igen!!
För nu var det längesen!!

Jag har ju förbannemej blivit Fru Nyberg ;) Vilket hände i smyg! hihihi, men i sommar ska det firas med alla nära & kära :D

Idag har det varit en städ & bakdag för i helgen är det kalas på g.. Jag fyller år på Söndag så läre ju baka lite så jag har nåt att bjuda på :) Tänkte dela ett jättebra recept som jag hittat av Leila. Bullarna blev super-goda!

Supergoda kanelknutar

Cirka 18 bullar
1 msk kardemummakärnor
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
Cirka 11 dl vetemjöl special
200 g mjukt smör (bredgott)
1 dl råsocker
1-2 msk kanel
Ägg till pensling
1/2 dl sirap + 1 msk vatten
Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)
1.Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
2.Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
3.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
4.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
5.Sätt ugnen på 200 grader.
6.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
7.Bred smöret på degen och strö över råsocker - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
8.Vik degen till ett dubbelvikt ark (se bilder) och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
9.Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
10.Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
11.Pensla bullarna med uppvispat ägg.
12.Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
13.Pensla dem med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma.

Ha det bra så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nathalie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela